SEO INFORMACIJE

SEO ZABLUDE

 

Zabluda br. 1:

SEO: optimizacija je nešto što je dovoljno uraditi jednom

 

SEO : optimizacija nije kratkotrajan proces, nešto što se dešava preko noci. To skup pažljivo isplaniranih aktivnosti kojima se gradi dugorocna pozicija (rang) nekog web sajta u internet pretraživacima. Pretraživaci kao google a i sam internet se konstantno menjaju i rastu, pa je u skladu sa tim potrebno menjati i seo strategiju, tj. unapredivati je i prilagodavati trenutnim trendovima.

 

Zabluda br. 2:

Google se može “prevariti” da  bez mnogo truda visoko rangira moj sajt

 

Nikada ne potcenjujte google. Ovaj pretraživac je opremljen algoritmima koji aktivno tragaju za raznoraznim vidovima prevare i veoma je uspešan u tome. U 2006. godini google je otkrio da je web strana BMW-a za Nemacku koristila neeticke alatke i uklonio je iz rezultata pretrage. Kao i u drugim disciplinama, i u optimizaciji sajtova je važno eticko odnošenje koje donosi prave i trajne rezultate.

 

Zabluda br. 3:

Želim da moj sajt bude napravljen u flešu / bogat slikama i sa malo teksta

 

google pauci su mašine koje pretražuju i indeksiraju internet koristeci tekst vašeg sajta. Oni ne mogu da citaju tekst koji se pojavljuje u fleš animaciji ili kao deo slike. SEO ekspert zna ovu i stotine drugih neophodnih informacija koje koristi da visoko rangira vaš sajt. Zbog toga je poželjno da pocnete optimizaciju vašeg sajta najidealnije pre ili barem u toku njegove izrade.

 

Zabluda br. 4:

Izrada sajta je posao za jednu osobu

 

Kreacija jednog web sajta je komplikovan i složen posao. Izradivanje vaše web prezentacije je posao za nekoliko strucnjaka koji rade zajedno sa ciljem da vam obezbede najbolje rezultate. Programer je zadužen za programski kod, dizajner za vizuelni aspekt, tj. izgled sajta a seo strucnjak za optimizaciju sajta za internet pretraživace.

 

seo, seo optimizacija, optimizacija sajta, optimizacija sajta za pretrazivace, proces, aktivnosti, pozicija, rang, web sajt, websajt, sajt, internet, web, internet pretrazivaci, google, seo strategija, seo strucnjak, trendovi, algoritmi, prevara, bmw, nemacka, web strana, neeticke alatke, rezultati pretrage, discipline, eticko odnosenje, trajni rezultati, flash, fles, slike, tekst, google pauci, masine, indeksiranje interneta, indeksi, seo ekspert, informacije, visok rang, izrada sajta, izdara websajta, izrada web sajta, strucnjaci, web prezentacija, izrada web prezentacije, programer, dizajner, seo strucnjak, internet pretrazivaci

 

Pitanja:

 

Koliko košta optimizacija sajta? Da li je cena optimizacije fiksna?

 

Cena optimizacije sajta varira. Sve zavisi od vrste i obima vašeg sajta, kao i vaših prohteva i mogucnosti. I sami znate da vredi uložiti na duge staze, jer se takvo ulaganje koje je u principu i razmišljanje o buducnosti (a sto se tice interneta, uvek je potreban pogled u buducnost, cak i malo vidovitosti) uvek isplati.

 

Konsultacija sa našim SEO ekspertima je besplatna, i oni ce vam izaci u susret i naci najbolje i najisplativije rešenje za vas.

 

Pozovite nas na telefon +381 64 1700992 i pomocicemo vam da budete videni na internetu.

 

Da li se seo rezultati mogu videti u kratkom roku?

 

Odgovor na ovo pitanje je i da i ne. Optimizacija sajta je dugotrajan posao. Kao što postoji pocetna optimizacija, koja se idealno radi u toku kreiranja vašeg sajta, tako se posle taj sajt i održava - prate se rezultati, posecenost sajta, a i tehnološki i kulturološki trendovi u svetu i zemlji, kao i trendovi vezani za vašu industriju ili delatnost. U skladu sa njima se menja i vaš sajt, kao i strategije za njegovu optimizaciju.

 

Za realne rezultate treba da prode odredeno vreme od implementiranja seo strategije. Naravno, na užem planu, rezultati se mogu meriti od dana na dan, pa cak i od sata na sat, ali je za dobijanje prave slike potrebno biti strpljiv. Mikro rezultati cesto ne daju pravu sliku uspeha optimizacije.

 

Svakako, ako je optimizacija dobro uradena, rezultati nece izostati i lako cete ih videti.

 

Sta je bitnije - dizajn sajta ili njegova optimizacija?

 

Ove dve oblasti su dva lica jedne ideje, a to je vaše jako i prepoznatljivo online prisustvo.

 

Da bi bili uspešni u tome, tj. obezbedili dobru posetu vašem sajtu i ubedili ljude u svoj kvalitet i samim tim osigurali njihovu lojalnost, potrebno je da razmišljate o celokupnoj marketing strategiji koja podrazumeva i dobar dizajn a i dobru optimizaciju sajta za pretraživace kao što je google. Dobra optimizacija znaci da je google vaš prijatelj i samim tim da radi za vas, a imati google na svojoj strani je od neprocenjive vrednosti.

 

Za dobro optimizovan sajt, potrebno je ispratiti neka pravila i u samom dizajnu sajta. SEO ekspert svakako ima poznavanje tih pravila i ima ih u vidu kada pravi strategiju za vas.

 

optimizacija sajta, seo, cena optimizacije sajta, cena optimizacije, cena sajta, fiksna cena, cena varira, sajt, web sajt, websajt, ulaganje, ulaganje na duge staze, buducnost, vidovitost, konsultacija, seo strucnjak, seo ekspert, besplatna konsultacija, besplatna seo konsultacija, najisplativije resenje, vidjeni na internetu, odgovor, pitanje, posao, kreiranje sajta, rezultati, industrija, delatnost, strategija, seo strategija, implementacija seo strategije, dan, sat, prava slika, strpljenje, mikor rezultati, uspeh optimizacije, ideja, online prisustvo, poseta sajta, kvalitet, lojalnost, marketing strategija, dobar dizajn, dizajn, google, pravila, seo pravila